26
Δεκ.
08

Μνήμη Dietrich Eckart

Σαν σήμερα (26 Δεκεμβρίου) πέθανε μία από τις σημαντικότερες μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού. Ο φίλος, συναγωνιστής, μέντορας και συνιδρυτής του NSDAP μαζί με τον Αδόλφο Χίτλερ, Dietrich Eckart (φωτό). Ο Eckart γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1868 στο Neumarkt της Βαυαρίας. Το 1891 σπουδάζει στο Μόναχο ιατρική, το 1899 εγκαταλείπει τις σπουδές του και πάει στο Βερολίνο όπου ασχολείται με την ποίηση, το θέατρο, τη φιλοσοφία και τη δημοσιογραφία. Την ποίηση του Eckart –καθαρά μεταφυσική– διακατέχει το πρόβλημα της σχέσεως της ψυχής με το σύμπαν και η επαφή του ανθρώπου με το υπερπέραν. Η σχέση του Eckart με την πολιτική είναι περίεργη, ίσως περισσότερο από το ποιητικό του έργο. Όπως οι περισσότεροι διανοούμενοι της εποχής του, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική χωρίς συγκεκριμένα ταξικά ή παραταξιακά κίνητρα.

Το 1913 επιστρέφει στο Μόναχο. Εκεί γίνεται μέλος της εθνικιστικής «Εταιρείας της Θούλης» (Thule-Gesellschaft), για την οποία γράφει και δημοσιεύει άρθρα. Στο διάστημα των ετών 1918 και 1920 εκδίδει την εφημερίδα Auf gut Deutsch. Στους κύκλους του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος γνώρισε τον Hitler, τον Rohm, τον Feder, τον Lundendorf και τον Drexler όπου ίδρυσαν το NSDAP.

Το εθνικοσοσιαλιστικό σύνθημα «Ξύπνα Γερμανία!» (Deutschland erwache!) αποτελεί δική του επινόηση. Επίσης, το ποίημά του «Το τραγούδι της καταιγίδας» έγινε τραγούδι του Κόμματος. Το 1920 γίνεται συντάκτης της εθνικοσοσιαλιστικής εφημερίδας  «Λαϊκός Παρατηρητής». Ενάμιση μήνα μετά από το ατυχές πραξικόπημα του Χίτλερ παθαίνει συγκοπή και πεθαίνει στο Berchtesgaden στις 26 Δεκεμβρίου του 1923.

Το 1924 ο Χίτλερ δημοσιεύει το βιβλίο του «Mein Kampf», το οποίο αφιερώνει στον Dietrich Eckart. Το 1936 τον τιμά δίνοντας σε μια εγκατάσταση του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου το όνομά του.

Advertisements


Επικοινωνία

Εθνικές Εκλογές 2009

Για εναλλακτική ενημέρωση


Διαδικτυακή τηλεόραση XAtv


Διαδικτυακό ραδιόφωνο RBN Hellas

Δημοψήφισμα

Κυκλοφορούν


Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (α.φ. 675)


Ειδική προσφορά Περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (α.τ. 33)


Περιοδικό Οικολογία & Δράση (α.τ. 3)

Ιδεολογία

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
"Εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἠὶ" (Για μένα Ένας αξίζει όσο δέκα χιλιάδες, αν είναι Άριστος)

SAVITRI DEVI

GUSTAVE LE BON
"Η δύναμη των μαζών είναι τεράστια από το νεκρό βάρος που εκπροσωπούν και όχι από την ικανότητά τους, εφ' όσον δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και είναι συνεπώς έτοιμες να χαλιναγωγηθούν από κάθε απατεώνα του πνεύματος"

EZRA POUND
"Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι Ιδέες σου"

FRIEDRICH NIETZSCHE

JULIUS EVOLA
"Το αίμα των ηρώων είναι ιερότερο από το μελάνι των σοφών και την προσευχή των πιστών"

JOSE ANTONIO PRIMO DE RIVERA

ΠΛΑΤΩΝ

J.W. GOETHE
"Αν θέλεις στο άπειρο να βρείς τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να αναλύσεις και έπειτα να συνθέσεις"

IMMANUEL KANT
"Οφείλεις να ενεργείς με τρόπο τέτοιο που τα αξιώματα της βουλήσεώς σου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ισχύσουν και σαν γενικός ηθικός κανόνας"

LEON DEGRELLE

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
"Τα αξιώματα πρέπει να απονέμωνται συμφώνως προς την αρετή του καθενός, διότι απαραίτητος όρος της αριστοκρατίας είναι η αρετή"

HORST WESSEL
"Die Fahne hoch (Ψηλά τη Σημαία)!"

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
"Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί;"

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

DIETRICH ECKART

ALFRED ROSENBERG

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Και εδώ ακριβώς κείται η τραγικότης του Ηρωικού ανθρώπου. Ριζωμένος είναι βαθύτατα εις το παρελθόν, του οποίου είναι το εκλεκτότερον κάρπισμα, μέσα του συμπυκνώνει εις μοναδικόν βαθμόν εντάσεως το παρόν-και όμως αρνείται το παρόν και το μάχεται εν ονόματι του μέλλοντος"

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
"Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής"

OTTO DIETRICH

WALTHER DARRE

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: 06755988265

RSS terra patria

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Χρυσή Αυγή

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS novopress hellas

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Altermedia Hellas

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Στατιστικά

  • 67,065 μοναδικοί επισκέπτες
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: