14
Δεκ.
08

Ζώντας το καπιταλιστικό «όνειρο»

Μας μιλούν για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος λες και είναι ένα φαινόμενο ξέχωρο από την σύγχρονη παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα. Καπιταλισμός και σύγχρονες δημοκρατίες είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες που εξαρτούν την δράση αλλά και την επιβίωσή τους από τους ίδιους παράγοντες. Ας πάρουμε μία μικρή γεύση από αυτό που ονομάζουν στα κανάλια και στις εφημερίδες «οικονομική κρίση»…

Μέχρι αυτή την στιγμή λοιπόν, και μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο, έχουν χάσει την δουλειά τους πάνω από 110.000 εργαζόμενοι. Τα ηνία κατέχουν η Rio Tinto με 14.000, η British Telecom με 10.000 και η Telecom Italia με 9.000 απολύσεις. Και προσοχή: μιλάμε για απολύσεις εκτός χρηματοπιστωτικού κλάδου και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα στοιχεία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Είναι βέβαιο ότι τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι το πρόβλημα για την αγορά εργασίας είναι περισσότερο οξύ στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζομένους.

Και το ερώτημα είναι απλό. Είναι δυνατόν αυτή η τεράστια οικονομική κρίση να οδηγήσει στην δύση του αυτό που ονομάζουμε σήμερα «καπιταλιστικό σύστημα»; Κατά την γνώμη μας, και υπό τις παρούσες συνθήκες, ΟΧΙ. Κυρίως διότι το Σύστημα έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος (βλ. Κραχ 1929). Δεν πρόκειται να τα επαναλάβει γιατί πρώτα απ’ όλα θέλει να εξασφαλίσει την επιβίωσή του και ν’ αποφύγει απρόβλεπτες και δυσάρεστες γι’ αυτό συνέπειες. Έτσι λοιπόν αυτοί που κυβερνούν τον πλανήτη ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΟΥΝ το Σύστημα να καταρρεύσει. Οπότε ας μην αγωνιούν οι πανταχού ανησυχούντες. Απλούστατα οι πολίτες-μαζάνθρωποι θα συνεχίσουν να ζούν κανονικά στην δημοκρατική και καταναλωτική τους ψευδαίσθηση, να κυκλοφορούν με πλαστικό χρήμα, να πληρώνουν με δανεικά, να σφίγγουν το ζωνάρι ολοένα και περισσότερο. Όσο για τους απολυμένους; Αυτοί είναι απλώς παράπλευρες απώλειες. Θα συνεχίσουν να συνωστίζονται στα γραφεία εύρεσης εργασίας ώσπου να βολευτούν κάπου μ’ έναν εξευτελιστικό μισθό, πολύ χαμηλότερο από τον προηγούμενο κάνοντας πράξη την απώτερη επιδίωξη των μεγαλοαφεντικών για φθηνά χέρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό θα λένε κι’ ευχαριστώ για την «ευκαιρία ζωής» που τους δόθηκε…

Advertisements


Επικοινωνία

Εθνικές Εκλογές 2009

Για εναλλακτική ενημέρωση


Διαδικτυακή τηλεόραση XAtv


Διαδικτυακό ραδιόφωνο RBN Hellas

Δημοψήφισμα

Κυκλοφορούν


Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (α.φ. 675)


Ειδική προσφορά Περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (α.τ. 33)


Περιοδικό Οικολογία & Δράση (α.τ. 3)

Ιδεολογία

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
"Εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἠὶ" (Για μένα Ένας αξίζει όσο δέκα χιλιάδες, αν είναι Άριστος)

SAVITRI DEVI

GUSTAVE LE BON
"Η δύναμη των μαζών είναι τεράστια από το νεκρό βάρος που εκπροσωπούν και όχι από την ικανότητά τους, εφ' όσον δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και είναι συνεπώς έτοιμες να χαλιναγωγηθούν από κάθε απατεώνα του πνεύματος"

EZRA POUND
"Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι Ιδέες σου"

FRIEDRICH NIETZSCHE

JULIUS EVOLA
"Το αίμα των ηρώων είναι ιερότερο από το μελάνι των σοφών και την προσευχή των πιστών"

JOSE ANTONIO PRIMO DE RIVERA

ΠΛΑΤΩΝ

J.W. GOETHE
"Αν θέλεις στο άπειρο να βρείς τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να αναλύσεις και έπειτα να συνθέσεις"

IMMANUEL KANT
"Οφείλεις να ενεργείς με τρόπο τέτοιο που τα αξιώματα της βουλήσεώς σου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ισχύσουν και σαν γενικός ηθικός κανόνας"

LEON DEGRELLE

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
"Τα αξιώματα πρέπει να απονέμωνται συμφώνως προς την αρετή του καθενός, διότι απαραίτητος όρος της αριστοκρατίας είναι η αρετή"

HORST WESSEL
"Die Fahne hoch (Ψηλά τη Σημαία)!"

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
"Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί;"

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

DIETRICH ECKART

ALFRED ROSENBERG

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Και εδώ ακριβώς κείται η τραγικότης του Ηρωικού ανθρώπου. Ριζωμένος είναι βαθύτατα εις το παρελθόν, του οποίου είναι το εκλεκτότερον κάρπισμα, μέσα του συμπυκνώνει εις μοναδικόν βαθμόν εντάσεως το παρόν-και όμως αρνείται το παρόν και το μάχεται εν ονόματι του μέλλοντος"

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
"Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής"

OTTO DIETRICH

WALTHER DARRE

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: 06755988265

RSS terra patria

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Χρυσή Αυγή

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS novopress hellas

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Altermedia Hellas

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Δημοφιλή άρθρα

Στατιστικά

  • 67,066 μοναδικοί επισκέπτες
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: