16
Νοέ.
08

Το μνημόσυνο της Ηλένιας

Και να που έφτασε αισίως η 35η επέτειος της ηρωικής επετείου του Πολυτεχνείου. Όλοι μας, συγκινημένοι, συγκλονισμένοι, συνεπαρμένοι και γεμάτοι αναμνήσεις και βιώματα από τα τραγικά γεγονότα θα καθίσουμε με σεβασμό μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες και θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και την μεγαλειώδη πορεία…

Πέρα από την πλάκα τώρα.

Το ιστολόγιο αυτό δεν έχει καμία όρεξη να μπεί σε μία άνευ ουσίας ιστορική διένεξη περί όσων συνέβησαν (ή δεν συνέβησαν) την 17η Νοεμβρίου 1973. Όσοι έζησαν την περίοδο εκείνη είναι σε θέση να κρίνουν. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το ρόλο του υπερασπιστή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Όχι επειδή φοβόμαστε μην μας «χαρακτηρίσουν κάπως» (όπως τρέμουν κάποιοι άλλοι πολιτικώς «ορθοί»… ακροδεξιοί), αλλά για τον λόγο ότι από άποψη Αισθητικής και Ιδεών βρισκόμαστε μακριά από το καθεστώς εκείνο (το οποίο οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να πούμε, και για να είμαστε δίκαιοι, προσέφερε -αν και 7ετές- περισσότερες υπηρεσίες στην Πατρίδα και τον Λαό από την… 34χρονη «μεταπολιτευτική δημοκρατία»). Εν είδει αφιερώματος στην μεγάλη αυτή επέτειο, θ’ αναφερθούμε στην (λίγο-πολύ γνωστή) τραγική ιστορία μιάς ηρωίδας, της νεαρής Ηλένιας Ασημακοπούλου.

Την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου λοιπόν, το 1974, ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων νεκρών (σύγχρονων και παλαιότερων, μιας και είχαν βάλει φωτογραφίες σκοτωμένων του 1944, του 1950 κλπ) που γέμισαν το πολυπαθές κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελά του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης νεαρής κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο -που έμεινε στην «ιστορία» σαν της Ηλένιας το κάγκελο- υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: «Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει.»

Το «δράμα» το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές δε – η «Αυγή»- έγραψε κατά λέξη τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: «Τί απόγινε η Ηλένια μου; Η τραγωδία ενός αγοριού που ψάχνει ακόμα για το δολοφονημένο κορίτσι του» και τον υπότιτλο: «Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρη από σφαίρα. Τι απόγινε;», λέει:

Το σκίτσο της μικρής κοπέλας με το τραγικό ερώτημα κρεμόταν από τα κλαδιά της ελίτσας που φυτεύτηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου. Αργότερα τοποθετήθηκε κι αλλού, κι αλλού, ανάμεσα στα λουλούδια. Με το ίδιο πάντα ερώτημα «Τι απόγινες;».

Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε τί απέγινε το νεαρό κορίτσι. Το σκίτσο (φωτό) της «δολοφονημένης» Ηλένιας (στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι) ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «ΜΠΡΕΚ» και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου «Βογκ» (το σκίτσο της διαφημίσεως -είναι παστέλ- το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νίκολας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).

Τώρα μάθατε όλη την αλήθεια για την τραγική ιστορία της νεαρής Ηλένιας. Ως ιστολόγιο νιώθαμε ψυχικά την ανάγκη να αναρτήσουμε αυτό το κείμενο από σεβασμό στην μνήμη της, καθώς για να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στον εορτασμό της μεγάλης αυτής επετείου που θα εορταστεί και φέτος (όπως κάθε χρόνο) με τόση επισημότητα.

Advertisements


Επικοινωνία

Εθνικές Εκλογές 2009

Για εναλλακτική ενημέρωση


Διαδικτυακή τηλεόραση XAtv


Διαδικτυακό ραδιόφωνο RBN Hellas

Δημοψήφισμα

Κυκλοφορούν


Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (α.φ. 675)


Ειδική προσφορά Περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (α.τ. 33)


Περιοδικό Οικολογία & Δράση (α.τ. 3)

Ιδεολογία

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
"Εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἠὶ" (Για μένα Ένας αξίζει όσο δέκα χιλιάδες, αν είναι Άριστος)

SAVITRI DEVI

GUSTAVE LE BON
"Η δύναμη των μαζών είναι τεράστια από το νεκρό βάρος που εκπροσωπούν και όχι από την ικανότητά τους, εφ' όσον δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και είναι συνεπώς έτοιμες να χαλιναγωγηθούν από κάθε απατεώνα του πνεύματος"

EZRA POUND
"Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι Ιδέες σου"

FRIEDRICH NIETZSCHE

JULIUS EVOLA
"Το αίμα των ηρώων είναι ιερότερο από το μελάνι των σοφών και την προσευχή των πιστών"

JOSE ANTONIO PRIMO DE RIVERA

ΠΛΑΤΩΝ

J.W. GOETHE
"Αν θέλεις στο άπειρο να βρείς τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να αναλύσεις και έπειτα να συνθέσεις"

IMMANUEL KANT
"Οφείλεις να ενεργείς με τρόπο τέτοιο που τα αξιώματα της βουλήσεώς σου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ισχύσουν και σαν γενικός ηθικός κανόνας"

LEON DEGRELLE

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
"Τα αξιώματα πρέπει να απονέμωνται συμφώνως προς την αρετή του καθενός, διότι απαραίτητος όρος της αριστοκρατίας είναι η αρετή"

HORST WESSEL
"Die Fahne hoch (Ψηλά τη Σημαία)!"

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
"Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί;"

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

DIETRICH ECKART

ALFRED ROSENBERG

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Και εδώ ακριβώς κείται η τραγικότης του Ηρωικού ανθρώπου. Ριζωμένος είναι βαθύτατα εις το παρελθόν, του οποίου είναι το εκλεκτότερον κάρπισμα, μέσα του συμπυκνώνει εις μοναδικόν βαθμόν εντάσεως το παρόν-και όμως αρνείται το παρόν και το μάχεται εν ονόματι του μέλλοντος"

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
"Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής"

OTTO DIETRICH

WALTHER DARRE

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: 06755988265

RSS terra patria

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Χρυσή Αυγή

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS novopress hellas

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Altermedia Hellas

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Δημοφιλή άρθρα

Στατιστικά

  • 67,066 μοναδικοί επισκέπτες
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: